Tuesday, October 2, 2012

Festival Budaya Pasar Terapung 2012

Abaikan sejenak tugas-tugas yang menumpuk... dan besok dikumpul..

Yay! Last 22nd September I went to a festival in my city, called "Festival Budaya Pasar Terapung 2012" with my senior from my art group (kak Fachry) and there I met his friends, Kak Herry and Kak Nadi, then we became friends! This kind of festival held by our government every year, last year I went there with my home town's friends :D
This year, the event held from 20th till 23rd of September. There were many events like culinary, exhibition, a stand who sold many culture's accessories, many kind of contests, fireworks, etc!
There I met many photographers, glad Kak Nadi and me bring our cameras.

here, some of the photos that taken by Kak Nadi and Kak Fachry (also me). 



Wanna great the October (I'm not late, right?), Holla October! Please be good to me like September!
Alhamdulilah, September ini dilalui dengan cukup baik. Awal oktober disibukkan dengan ospek fakultas, 2 hari! Iya cuma 2 hari tapi jadi panitia itu lebih sulit dari peserta ternyata. Hweeh (ini juga termasuk postingan yang tertunda.. gak sempat di urus).. Lanjut liburan ke Surabaya datengin mantenan sepupu. Rapat-rapat di bem 2 kali seminggu, maupun sanggar, juga rapat dropyourbooks.
Yang sulit itu, mesti adaptasi sama kelas baru, teman-teman baru *walau beberapa udah ada yang kenal* karena pindah jurusan, but, everything turned well, awalnya masih belum bisa berbaur, tapi akhirnya bisa juga.  Udah sempat jalan-jalan, masak-masak, bakar-bakar, malam mingguan bareng teman-teman sekelas.
Masalah lainnya sih, seperti pembicaraan orang-orang yang nganggap kepindahan jurusanku ini karena cowok. Haduuh, masa' ya, sekalipun sampai sekarang masih jomblo, gak segitunya kali, ngejar cowok sampe pindah jurusan. Damn that gossip boys! #curcol
Dan senangnya, September kemaren nambah beberapa teman, akhirnya ketemu langsung sama si unyu-unyu additya, junior baru di kampus yang awalnya teman blogger. :D
  "dit, kapan kita ngurus domain? ==" "
Terus juga dikenalin sama senior sanggar, Kak Fachry, sama kak Herry dan kak Nadi, dan kita jadi dekat karena sama-sama suka fotografi. Bareng mereka foto-foto kemaren.
we love Indonesia and proud with our "Merah Putih"
Baru nyadar, September kemaren postingan cuma enam, mana gak ada sempat blogwalking, ngenes, ngenes.. Eh iya, tumben ngepost pakai bahasa Indonesia, well, cuma lagi pengen.. 
abaikan jilbab saya yang terkena angin


Proud with "dayak" :D this is one of Indonesia's weapon, the paper said "beware! don't touch because it has poisonous. real from Dayak"
met one of my senior from art group too, he's one of the "nanang galuh" who should stay at the stand.
one of the stand asked us to fill the attendance list.
nah! ini dia, Apam Barabai, salah satu kue khas Banjarmasin, dari kota Barabai. it's free!
abaikan ekspresi makan saya yang jelek :D
cotton candy! I want one!

in a flower stand!
A really great culture festival!
and here, kak Nadi, Kak Herry, and Kak Fachry
Terus malamnya, aku gak ikut, tapi aku minta beberapa foto yang diambil kak Nadi disana.
so beautiful. Agree?

And, I really want to go there again next year ;) Thanks to my seniors who accompanied me.. :D

date : 22nd September 2012
location : Siring, Gouvernour's office, "festival budaya Pasar Terapung 2012"
photographer : Kak Nadi, Kak Herry, Kak Fachry, and me
wardrobe :White Veil, headband "my choice", Black white stripes top, denim shirt, Pink Jeans "Zara", blue bag "Classroom", Pink oxford shoes "the tinkerbell x Ayuyu (design by me)", Pink ribbon ring "Ayuyu by adeayu"

Today, 2nd October is "Batik Day" for Indonesia! Hari Batik Nasional. Have you wear your Batik? Yes I've! I wear Sasirngan, Banjar's batik today to campus. The photo? I'll show it later..
This October, I'll face so many events in my campus and out! Gonna be tired but happy time (I wish). 

xoxo

23 sweet words:

  1. waaaaa, seru banget acaranya dek, apalagi veiw pas malem hari, cantikkkkkk :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya kak.. seru banget.. :D sayang aku ngelewatin banyak acara, pas pagi subuh2 gitu di sepanjang sungainya ada pasar terapung.. next year deh hehe...
      pas malam juga gak ikut, how unfortunately.

      Delete
  2. Such a great post, my dear!
    You have awesome blog.
    we can follow each other via gfc (+bloglovin and fb) if u want:)


    Kisses,

    www.nicoleta.me

    ReplyDelete
  3. Seruuuuu!!!

    wah udah lama nih enggak pergi ke festival2.
    jadi kangennn....

    apalagi sama makanan2nya..

    *lagi2 soal makanan*
    *rakus*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee.. di semarang sering juga kan festival2 gitu??
      ah sama Aul, apalagi kalau gratis makanannya.. dibagiin gitu.. *srlup

      Delete
  4. love the colour combination in your outfit
    the festival looks so fun !

    xoxo
    style frontier

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you fhenny ;)
      the festival was so fun and I met new friends there too

      Delete
  5. kirain pasarnya terapung beneran, ternyataa.hehehe
    foto malam hari yang ada fireworks sm bulannya super duper cantik, sepeti ayuuu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kak, tapi subuh2 gitu, karena agak jauh dari rumah, malees banget kesana hehe..
      fireworksnya bagus banget, walau aku gak lihat secara langsung juga..
      hihihi, masa disamain dengan bulan ka?

      Delete
  6. keren yu ,suka banget ma ringnya,apemnya enak kayanya gratis pula jadi pengen

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasih kak Nour.. itu cincin udah lama buatnya, februari apa maret kemaren, jarang dipake soalnya kegedean hehe..
      sejujurnya, apemnya biasa aja, lebih enak yang biasa dibawain kaka sepupu ke rumah :D

      Delete
  7. Seems had so much fun! great festival.. and nice outfits :)


    Hei Echa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you kak Echa for your comment :D always waiting for it, hehe..

      Delete
  8. Hi! Im Fran, a spanish male fashion blogger. Maybe you like my style and want to follow me...

    http://showroomdegarde.blogspot.com.es/2012/10/urban-cowboy.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Fran! I'll visit your blog ;) thank you for your visit btw

      Delete
  9. like this Post...

    I like your post In English...

    this first Time I Met with you...Firts Festival what I Coming...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah! fotografernya nongol. hihihi..
      thank you kak Nadi, thank you for the beautiful shoots you took.. :D
      not first time, kaka bilang pernah lihat aku di sanggar hayoo?

      Delete
  10. wow... keren eey, :D

    salam kenal yaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makasih kak :D hehe.. salam kenal jugaa..

      Delete
  11. wow seru sekali kayaknya. u're so cute. me like that pink jeans on you. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya kaa, seru. udah 2 kali aku kesana, acaranya tiap tahun. kalau malam lebih indah, kalau pagi-pagi disepanjang sungai ada pasar terapung, yang jualan di kelotok-kelotok

      Delete

drop your comments here. it would be perfect with your comments ~
I may not reply it all :( but I'll try reply it asap.. ♥ twitter | instagram | bloglovin♥

About Me

My photo
Living as the only one daughter in her family for 22 years. "Daddy" adorer. It's about her retro and girly with a bit boyish taste! Shown her biggest love to wear skirt, boots. People call her Adeayu or Ayu / Deay. She comes into the world on 17th August 1993. Yes! On Indonesia Independent Day. Known as "Ncus" of Bahana Art Group and part of 09 Theater Art Group. Sleeping wherever she is.. Wears Hijab and PROUD with it. Fashion quote : "fashion? Is not just about expensive clothes or branded things. It's about your sense, how you wear it, mix-match it, and show it off" fashion to her : depend on her mood, colorful, brown-ish, modern-retro, stunning, and FUN!

Followers

Follow by Email